i n f o b r e v
Informationsskrift fra
foreningen Munkesøgård.
nr. 16, maj 2000
Indhold:
Dette Info-brev har været lidt længe undervejs og er blevet ret omfangsrigt og endvidere udsat for lidt tekniske problemer. Men nu er det her.
Brug Info-brevet næste gang du skal indkalde til et møde eller fortælle om noget du har oplevet med relevans for Munkesøgårdbeboere.
Næste deadline er d. 10. juni 2000.
Redaktionen (Lars & Jette)
Indleder
Nu skyder husene endelig op rundt om Munkesøgård og byggeriet skrider stort set planmæssigt frem. Der inviteres til rejsegilde for alle 100 boliger d. 18. maj og indflytningsdatoerne er nu så godt som fastlagt henover efteråret. Det er dejligt endelig at kunne se byggeriet tage form, endda i grønne og frodige omgivelser, hvor det vrimler med bl.a. harer, fasaner, griseunger, ræve og fugle.
Der er nu endelig blevet truffet beslutning om spildevandsløsningen og aftalen om solfangerne er også næsten på plads. Bygherregruppens arbejde med de fælles anlæg er således næsten afsluttet, mens der stadig er nogle hængepartier med andels- og lejeboliger, bl.a. valg af køkkener.
Jeg fornemmer en del mødetræthed blandt de mødeaktive. Men heldigvis er det snart sommer og vi skal ud og hyppe kartofler og nyde solnedgange og hvad vi nu ellers kan finde på, indtil vi får lov at begynde at male vores nye boliger og flytte ind. Der er desværre ikke nogen der (endnu) har orket at organisere en sommerlejr i år, måske skal vi satse på fælles arbejdsdage, Sct. Hans fest? og byggepladsrundvisninger med kaffe og kage i stedet?
Kærlig hilsen Jette Hagensen
Rejsegilde Munkesøgård
Torsdag d. 18. maj kl. 13 inviteres der til rejsegilde på byggepladsen!
Alle medlemmer, samarbejdspartnere, håndværkere og naboer er velkomne til at komme og se hvor lang byggeriet er kommet.
Der vil være taler og lidt at spise og drikke
På gensyn
Kontingent B-medlemmer
Kontingent 100kr for år 2000 skulle betales inden 1/3/2000. Hvis du endnu ikke har betalt, kan du indbetale på giro 226-4382. Ellers vil du være meldt ud af foreningen 1. juni 2000.
Kasserer Lars Levin-Jensen
Nyt fra bygherregruppen
Meget af bygherregruppens arbejde er beskrevet i beretningen fra Generalforsamlingen. Det er siden efter lange overvejelser besluttet, hvordan vores spildevandsløsning skal fungere. Vi fastholder den hidtidige løsning med et sandfilter, der renser alt spildevand undtagen den opsamlede urin, som derefter udsives til Himmelev Bæk. Det slam (bl.a. fækalier), der samles i en bundfældningstank inden sandfilteret, har vi besluttet indtil videre at køre til et biogasanlæg udenfor Munkesøgård. Det skyldes, at vi ikke har kunnet finde en løsning med kompostering af slammet eller behandling i et slammineraliseringsanlæg, som vi føler os tilstrækkeligt overbeviste om vil fungere uden bl.a. lugtproblemer.
Alternativt har vi overvejet at behandle spildevandet i en minirenseanlæg i stedet for i sandfilteret. Det ville give os et slamprodukt, der var stabiliseret og derved uden lugt af betydning. Men vi vurderer at minirenseanlægget bl.a. bruger for meget energi, samtidig med at vi stadig er i tvivl om slammineralisering så tæt på beboelse er en god idé. Vi har dog aftalt med Roskilde Boligselskab at holde muligheden åben for at behandle slammet lokalt, hvis vi finder en metode vi tror på.
Derudover har bygherregruppen arbejdet videre med bl.a. at søge tilskud til træpillefyr (det har vi fået nu) og solfangerne, få aftalt pris og projektering for solfangerne (det er tæt på men ikke helt afsluttet), få afsluttet forhandlinger om vinterforanstaltninger og regninger for ekstrafundering og en række andre forhold. Det næste bliver valg af køkkener, og så er vi snart så vidt, at vi kan gøre byggeregnskabet op og se i hvilket omfang der bliver råd til køleskabe, planter osv.
Endelig har vi arbejdet på at fastholde den hidtidige plan om forskudt indflytning, og det ser nu ud til at være lykkedes (HURRA!) Under forudsætning af at parkerings- og tilkørselsforhold m.v. sikres, regner vi med at familiegruppen kan flytte ind 15.9., ungdomsgruppen 15.10 og andel- og seniorgrupperne d. 1.12. Roskilde boligselskab stiler mod at lave lejekontrakter 3 måneder før indflytning, altså 15. juni for de første! Ejergruppen flytter så vidt vides ind i løbet af august.
Jette Hagensen
Arbejdsgrupper
Landbrugsgruppen
Vi har nu sået korn og kløvergræsudlæg og Jørn Erik er i fuld gang med at plante frugt og grønt. Vi har også fået en masse regninger for såsæd, landmåler, diesel m.v. og har brug for at mødes for at snakke økonomi og planlægges det videre arbejde - bl.a. evt. dyrehold til at spise alt det korn og græs. Derfor indkaldes til landbrugsmøde tirsdag d. 6. juni kl. 19.30 hos Jette - giv evt. afbud til Jørn Erik eller Jette!
På arealet mellem boligerne og bækken besluttede vi på generalforsamlingen at så kløvergræs. Jytte har doneret økologiske frø og landbrugsgruppen har lovet at så det. Hvis nogle medlemmer vil have et areal til at dyrke grønsager eller andet på i år kan de aftale det med Jette. Bl.a. seniorgruppen har fået et areal her til at dyrke kartofler i.
Jette Hagensen
Teknikgruppen
Én stor skraldespand...?
Vil du have én stor beskidt skraldespand eller 117 små bøtter med sorteret affald ? Eller noget midt i mellem....
Det handler om affald og du har muligheden for selv at være med til at bestemme. Hvis vi får en god sortering på benene er der oven i købet penge at spare.
Teknikgruppen kan lave et forslag til affaldssortering og har allerede et udkast hertil.
Hovedtrækkene i vores idé er:
Al slags affald skal kunne afleveres centralt – dvs. ved varmecentralen |
|
I bogruppen: Kompostering af madrester (evt. høns) Kompostering af haveaffald Evt. beholdere til indsamling af papir, glas, pap/karton og metaller
Restaffald i sække ved fælleshuset |
Ved varmecentralen findes: Byttebix (genbrug af tøj, legetøj, møbler mv.) Storskrald Pap/karton * Papir Glas Metal + jern * Aluminium * Farligt affald Container til restaffald (som samles i sække i bogruppen og køres på trækvogn) |
* Aftale med vognmand eller vi står selv for transport til KARA (genbrugsstation) |
Flere må gerne deltage, helst mindst én fra hver bogruppe. Specielt skal vi have konkrete forslag til hvordan bogruppen håndterer sit affald:
Vi forestiller os betaling baseret på forbrug af papirsække (restaffald), da det primært er restaffaldet, vi kommer til at betale kommunen for at hente.
Næste møde i teknikgruppen holdes hos Kenneth & Rikke Slæggerupvej 32 den 16. maj kl. 1930 .
Har du forslag og idéer, så ring gerne til Inger på tlf. 46 34 10 68.
Rikke og Inger
Skurvognsgruppen for store børn og unge
Vi har besluttet at købe en skurvogn snarest muligt og vi regner med at døbe den Oline efter den tidligere gårdmandskone på Munkesøgård. Vi planlægger at sætte den i stand i uge 25. Bl.a. vil vi male noget grafitti uden på og indrette den hyggeligt indeni. Udenfor vil vi lave en bålplads med træstammer omkring.
Vi mødes igen søndag d. 28. maj kl. 14 ved halmhuset, hvor vi håber at have fået fat i en skurvogn, så vi kan planlægge udfra hvordan den konkrete vogn ser ud. Alle store børn og unge er velkomne, hør evt. mere hos Helle Humlum og Ida Sidenius.
Ida Sidenius
Nymarksgård
Kære kommende medborger i Munkesøgård 28/05/00
Vi har nu købt Nymarksgård, og stiftet foreningen Nymarksgård, hvor bestyrelsen er:
Jacob Bække, Anna Margrethe Majgaard, Rikke Næraa og Helle Humlum, og suppleanterne Jytte Abildstrøm, Lone Samuelsen og Janne Karlsson
Vi har holdt vores første møde, har konstitueret os, Jacob Bække er blevet formand og Anna M. er blevet kasserer og vil stå for at tegne andelsbeviser samt indkassere leje for brugen af Nymarksgård.
Vi holder snart møde med bestyrelsen for Munkesøgårdforeningen, for at beslutte det videre forløb af forhandlingerne om Munkesøgård.
Vi har lavet forslag til, hvad det skal koste at leje plads på Nymarksgård. På vores næste møde midt i maj vil vi beslutte dette. Der er foreløbig mulighed for at leje plads til heste og måske andre dyr, værkstedsarbejde og opbevaring af ting. Hvis gården mageskiftes er der 1 måneds opsigelse på alle disse lejeaftaler.
Det koster ca. dobbelt så meget at opbevare ting eller leje plads på gården, hvis man ikke er andelshaver.
Der er stadig en kort frist, hvis du som A-medlem af Munkesøgårdforeningen vil tegne en andel i Nymarksgård:
Alle A medlemmer kan tegne andel inden den 9 juni 2000
Det er vigtigt for økonomien i projektet, at flest muligt tegner medlemskab af Nymarksgårdforeningen. Der er kun afsat 52, mens der er budgetteret med 75 andelshavere. Der er også mulighed for at låne os penge til gården – vi har akut behov for 30.000 kr. ekstra.
Nye A-medlemmer får også tilbudt at tegne andele – i løbet af de første 2 måneder de er A-medlemmer.
Hvis du har forslag er du velkommen til at kontakte bestyrelsen.
Med venlig hilsen
Jacob Bække
Munkesøgård
For at få skaffet et overblik over driftsøkonomien og vores indtjeningsmuligheder i forbindelse med Munkesøgård efter et evt. mageskifte, vil vi gerne høre, hvad I vil være interesseret i at betale for at der kommer på Munkesøgård og hvilke idéer der er i det hele taget. Som eksempler kan nævnes:
- Nogen ønsker at lave en købmandforretning og er villig til at betale leje for at få adgang til nogen lokaler på gården.
- Nogen er villige til at betale for at der bliver indrettet en café/avislæsested
- Nogen er interesseret i at leje lokaler til behandlingslokaler - men vil gerne betale noget af lejen ved at udføre noget istandsættelse af gården.
Vi er meget interesseret i at høre flere forslag til anvendelser af Munkesøgård som folk er villige til at betale for eller som kan give indtjening på anden vis.
Forslag sendes til Jacob Bække, Ibsgården 72A, 4000 Roskilde, email: jacob.baekke@get2net.dk
Med venlig hilsen
Jacob Bække
Husk tilmelding til delebilsforening på Munksøgård
Før påske var vi en lille arbejdsgruppe, som sendte et prospekt med tilhørende vedtægter og medlemsvilkår ud til samtlige af de kommende beboere på Munksøgård. Det var et oplæg til, hvordan en andelsforening kan stiftes med det formål at etablere en delebilsordning på Munksøgård for interesserede beboere.
Husk at der er stiftende generalforsamling for Munksøgård Delebilsforening i fælleshuset Skovlyst 86, Himmelev, Roskilde: mandag den 22. maj 2000 kl. 19.30.
Husk også at aflevere tilmeldingsblanketten til delebilsforeningen rundsendt sammen med prospektet. Tilmeldingsblanketten sendes til Steen Solvang Jensen, Skovlyst 79, 4000 Roskilde senest den 16. maj 2000.
Kærlig hilsen
Steen Solvang Jensen Jan Olsen Ole Winther
Nyt fra bogrupperne
Andelsbogruppen:
Der er ingen store nyheder fra andelsgruppen denne gang. Vi har haft et par
ud og indflytninger, og der er på nuværende tidspunkt ca. 75 på ventelisten. Vi har afholdt den årlige generalforsamling i fred og fordragelighed. Carsten, som er ny i andelsgruppen, er indtrådt i bestyrelsen. Desuden blev der nedsat et "socialudvalg", som vil arrangere nogle festlige indslag.
Mest af alt glæder vi os dog over at byggeriet skrider frem efter planen.
Ina Johansson
Ejerbogruppen:
Den 14. april blev det sidste hus (mit) rejst i Ejermunken. Det er jo helt fantastisk dejligt at se husene skyde frem, og for at fejre det holdt vi et "lille" rejsegilde, dvs. der kom faktisk ret mange mennesker. Specielt var Egen Vinding og naturligvis Ejermunkene vel repræsenteret. Men der kom også andre og herunder specielt Arne Birkø, som har været konsulent på halmhuset og bygget vores masseovn. Så da folk begyndt at sive gik en mindre flok til fælleshuset, hvor der for første gang blev tændt op i masseovnen. Og den brændte fint.
Ellers volder det kære halmhus os lidt kvaler for tiden. Det har vist sig at være et større projekt end nogen af os havde forestillet os. Vi vil jo gerne have det så færdigt, at vaskeriet kan etableres, og også gerne så vi kan få startet vores fællesspisning, når vi flytter ind til august. Fællesspisningen er en væsentlig del af det sociale fællesskab, som vi glæder os til bliver virkelighed. Men hvis huset skal være færdig til august, kræver det sikkert, at vi får noget håndværkerhjælp, og at vi skaffer flere penge, end vi har i budgettet nu. Vi har nedsat en lille gruppe, som arbejder på at finde en løsning, og projektet har jo været ude for større forhindringer, så denne her kommer vi også igennem.
Men når vi gerne så halmhusbyggeriet skride lidt hurtigere frem er det jo til gengæld en fornøjelse at se med hvilken fart og energi Egen Vinding & Datter bygger vores huse. Der skal bygges lerstensvægge, og det kan ikke gå hurtigt nok. Fredag til fyraften er alle sten til 1 .sal i vestfløjen effektivt og centralt placeret på første sal i det midterste hus lige til at kaste sig over efter fridagene. Det var dog lidt for effektiv. Huset kunne nemlig ikke bære de mange tons, som så mange sten vejer, så lørdag eftermiddag konstaterer vi, at nogen af vinduerne er sprunget, væggene har givet sig og gulvet er brast sammen, så alle jordstenene ligger i en stor bunke hulter til bulter nede i stueetagen. Men også det klarer Egen Vinding hurtigt og effektivt. Klokken fem lørdag står der 5 håndværkere, og som jeg hører en af dem sige "sikke noget pis, nu skal vi lave det to gange (jeg tænke: "det kender vi godt") lad os så komme i gang". Og i gang gik de. Mandag den 1. maj var der kampdag og ingen håndværkere på pladsen, men de må have kæmpet ret hårdt derude om søndagen, for der var ryddet op efter uheldet. Som Helle skrev i sangen til rejsegildet Egen V & Datter, det er noget der batter.
Lotte Kjærgaard
Familiebogruppen:
Vi holder jævnligt møder, hvor vi dels går en tur på byggepladsen, dels orienterer om og diskuterer relevante emner og spiser og hygger lidt. Vi har nedsat arbejdsgrupper om bl.a. indretning af fælleshus og udearealer, samt bogruppens hjemmeside. Desværre er der en del medlemmer vi aldrig ser, men det håber vi bliver bedre når nu dagen for indflytning er så tæt på. Til gengæld glæder vi os meget over meldingen om indflytning i september!
Jette Hagensen
Ungdomsbogruppen:
I ungdomsgruppen har vi haft en skøn weekendtur sammen. Vi havde lånt en lilleskole på de nordsjællandske marker, hvor vi nød solen. Weekenden bød bl.a. på en visionsaften, hvor vi i bålets skær talte om hvorfor vi var faldet for Munkesøgård og hvilke tanker og visioner vi havde for ungdomsgruppen og omegn.
Desuden fik vi talt om madordning og udendørsarealer, vi fik set lysbilleder fra byggeriet, spillet fodbold og basketball, slikket solskin, grillet lammekøller og ikke mindst hyggesnakket. Alt i alt en god weekend, hvor vi fik taget forskud på hvordan livet kan blive på Munkesøgård.
Thomas Lejre
Referat fra generalforsamling i Foreningen Munkesøgård
Generalforsamlingen fandt sted søndag d. 9. april 2000 kl. 16.00 på Roskilde Lilleskole, Tågerup. Der var ca. 60 personer til stede ved generalforsamlingen.
l. Valg af dirigent
Formand Jette Hagensen startede med at byde velkommen til de fremmødte medlemmer.
Bestyrelsen foreslog Jan Olsen som dirigent, hvilket forsamlingen enstemmigt tilsluttede sig.
Dirigenten takkede for valget og startede med at konstatere, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt ifølge vedtægterne.
2. Valg af referent
Bestyrelsen foreslog Lars Levin-Jensen som referent, hvilket forsamlingen enstemmigt tilsluttede sig.
3. Valg af stemmetællere
To personer, Olaf Dejgaard og Jens Asger Hansen, meldte sig som stemmetællere, og disse blev enstemmigt valgt af generalforsamlingen.
4. Aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år
Bestyrelsens skriftlige beretning var udsendt med indkaldelsen til generalforsamlingen. Formand Jette Hagensen fremlagde en længere mundtlig beretning til understøttelse og udvidelse af den skriftlige beretning. Den mundtlige beretning er vedlagt dette referat.
Kenneth Karlsson gennemgik de tekniske løsninger, som vi nu ved kommer til at indgå i vores fremtidige boliger, herunder de forskelle der er mellem de forskellige bogrupper.
Herefter var der åbent for spørgsmål og kommentarer fra salen.
Olaf Dejgaard foreslog at overfladen på sandfilteret laves, så boldbanen kan lægges der. Ann Rohde sagde, at vi har lov til at terrænregulere i forhold til boldbane, men at vi ikke må lægge boldbanen oven på sandfilteret.
Olaf havde også nogle spørgsmål om telefon, edb og antennesystemet. Lars Levin-Jensen forklarede lidt om systemet.
Med dette blev beretningen enstemmigt vedtaget.
5. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab med påtegning af revisorer
Kassereren Lars Levin-Jensen fremlagde regnskabet, som var udsendt med indkaldelsen. Afvigelserne fra budgettet, samt de større poster, blev gennemgået.
Der var ingen spørgsmål til regnskabet.
Regnskabet blev herefter enstemmigt vedtaget.
Olaf foreslog at man sælger det komposttoilet man på et tidspunkt købte, og dette må den nye bestyrelse arbejde med.
6. Valg af medlemmer til bestyrelsen samt suppleanter
Dirigenten startede med at spørge de enkelte bogrupper, hvem der var indstillet til bogruppernes bestyrelses- og suppleantposter.
Andelsforeningen indstillede Lone Samuelsson med Ina Johansson som suppleant.
Ejerforeningen indstillede Ann Rohde Andersen med Ole Winther som suppleant.
Familiegruppen instillede Kenneth Karlsson med Jill Sindholt som suppleant.
Seniorgruppen indstillede Aage Andersen med Anna Margrete Majgaard som suppleant.
Ungdomsgruppen indstillede Thomas Lejre med Anders Brandt som suppleant.
Generalforsamlingen godkendte enstemmigt de indstillede personer til bestyrelses- og suppleantposterne.
Dirigenten skred derefter til valg til de to såkaldte frie poster til bestyrelsen. Fra forsamlingen blev der foreslået Jette Hagensen og Lars Levin-Jensen. Generalforsamlingen valgte disse to enstemmigt.
Fra forsamlingen blev til suppleantposterne foreslået Inger Foldager og Per Roos. Generalforsamlingen valgte også disse to enstemmigt.
Alle personer modtog valg.
7. Valg af intern og ekstern revisor og suppleanter for disse
Fra forsamlingen blev det foreslået, at de nuværende interne revisorer fortsætter. Da ingen andre stillede op blev Bendt Hejbøl og Anne Mette Shorty valgt ved fredsvalg; de modtog begge valg. Som suppleanter til disse blev der foreslået Jens Asger Hansen, og han blev ligeledes valgt.
Fra bestyrelsen blev der stillet forslag om, at Revisionsaktieselskabet Lauge Schmidt i Roskilde genvælges som ekstern revisor. Dette tiltrådte generalforsamlingen.
Bestyrelsen havde foreslået, at generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at vurdere om den eksterne revisor skal tages i brug, eller det er tilstrækkeligt at lade de interne revisorer gennemgå regnskabet. Dette er primært for at spare pengene til revisoren.
Forslaget blev enstemmigt vedtaget.
8. Fastsættelse af budget og 9. Fastsættelse af kontingent
Lars Levin-Jensen fremlagde bestyrelsens forslag til budget og kontingent. Bestyrelsen foreslog uændret kontingent 400kr/stemme/år for A-medlemmer, uændret indmeldelsesgebyr 2000kr undtagen for ungdom hvor det er 1000kr, samt uændret kontingent for B-medlemmer 100kr/år.
Forslaget kommer ikke fra en enig bestyrelse, idet Aage Andersen har alternativt forslag med lavere kontingent.
Paolo Poggi havde kommentar om indmeldelsesgebyret. Han mente vi skal afskaffe det nu, idet der var nogle som havde kommenteret, at det ikke var lovligt når vi er flyttet ind. Bestyrelsen har haft dette til diskussion, og er kommet frem til, at indmeldelsesgebyret beholdes indtil indflytning for ikke at give problemer med dem der allerede har indbetalt, samt for at sikre seriøsitet ved den udskiftning der måske kommer op mod indflytningsdatoen. Paolo accepterede dette.
Olaf havde kommentar om beløbet til de alternative rådgivere. Bestyrelsen forklarede, at man ikke sidste år havde brugt nogle af disse penge, men det havde været vigtigt under vejs at have denne mulighed. Alle de gange bestyrelsen havde valgt at bruge muligheden var det senere lykkedes at dække udgiften over byggeregnskabet.
Aages alternative forslag til kontingent kommer af, at han mener det er bedre at bruge pengene i bogrupperne. Desuden foreslår han lavere kontingent af hensyn til dem, som ikke har så mange penge. Han henviste bl.a. til det oprindelige idegrundlag, hvor der står det skal være et sted for alle. Han vil ikke insistere på at vi nu vedtager et lavere kontingent, da han godt kan se fordelen ved en formue i foreningen i den kommende tid, samt accepterer at foreningen har forpligtiget sig til en udgift til solvarmeanlægget. Han henstiller til at man fremover tager hensyn til de økonomisk dårligere stillede.
Ann sagde, at der de næste år formentlig ikke vil være så store udgifter til Munkesøgårdforeningen, da tingene er lagt ind i huslejen. Dermed er problemet afgrænset til perioden frem til indflytning.
Aage forklarede, at han ikke nødvendigvis er imod købet af solvarme, men grunden til hans reaktion mod kontingentet var, at holdningen lidt var, at man altid kunne sætte kontingentet op, og det provokerede.
Jill foreslog lånefinanciering af solvarmen, da det giver fordeling over tid.
Olaf spurgte, om det er et problem, at vi ikke ejer jorden, som rensningsanlægget skal ligge på. Lone svarende, at det altid vil være et problem at bygge et anlæg til 1˝ Mill. kr. på lejet jord. Da denne diskussion ikke omhandler budgettet blev den afsluttet.
Med denne diskussion blev forslaget til budget og kontingent enstemmigt vedtaget.
10. Behandling af indkomne forslag
Der var ikke indkommet nogen forslag.
11. Eventuelt
Hermed sluttede generalforsamlingen. Der var organiseret fællesspisning, som alle på dette tidspunkt gik godt til.
For referatet: Lars Levin-Jensen
Budget for 2000 for Foreningen Munkesøgård
Besluttet på generalforsamlingen søndag d. 9. april 2000.
Udgifter
Infobrev
8 gange, 250 eksemplarer, 8kr/stk incl. porto 16.000
Kontorhold
Papir, kuverter, printerpatroner, porto, gebyr, blankettryk 5.000
Trykning og kopiering 10.000
Rådgivere
Alternative rådgivere 60.000
Fællesmøder
8 møder á 500kr 4.000
Bestyrelsesudgifter 30.000
Undergrupper (ark-teknik, børne, mm.)
Porto, kopiering, kuverter 4.000
Sociale aktiviteter 20.000
Ialt 149.000
Indtægter
Kontingent A-medlemmer
100 stk, svarende til 436 stemmer á 400kr/stemme 174.400
Kontingent B-medlemmer
100 stk á 100kr/medlem 10.000
Indmeldelsesgebyr 10.000
Ialt 194.400
Formandens mundtlige beretningen for 1999 fremsat på generalforsamlingen søndag d. 9. april 2000
Denne beretning vil bygge ovenpå den skriftlige beretning der er udsendt sammen med indkaldelsen, så jeg vil ikke gentage det hele.
Det har været et meget spændende år, hvor byggeriet endelig er kommet i gang. Arbejdet har været centreret omkring bygherregruppens arbejde. Sidste forår var vi igennem nogle langstrakte kontraktforhandlinger, der endte med at kontrakten med Monberg & Thorsen (M&T) blev underskrevet d. 19.5. og kort derefter skrev ejergruppen kontrakt med Egen Vinding & Datter (EVD).
Herefter blev de tekniske løsninger projekteret og boligerne blev færdigtegnet af de nye arkitekter - for de 80 boliger var det Mangor & Nagel og for de 20 EVDs arkitektfirma HOUSE. Hen over sommeren arbejdede vi på at få skema B godkendt og få byggetilladelsen på plads. Bl.a. var der problemer med at få godkendt toiletstolene, der ikke er (VA-) typegodkendte og der var også meget arbejde med at afklare f.eks. hvor stor hældning, der skal være på rør til opsamling af urin. Da skema B blev godkendt i slutningen af august viste det sig, at der stadig ikke var en byggetilladelse klar, der manglede faktisk en hel del. I stedet lykkedes det at få en grave- og støbetilladelse, så vi kunne komme i gang med at bygge, hvilket reelt lykkedes d. 20. september.
Sideløbende havde ejergruppen i løbet af foråret fået godkendt byggeriet af deres fælleshus som halmhusbyggeri, og var nået et godt stykke vej med byggeriet som selvbyggere. Det første spadestik på halmhuset blev holdt som en fælles festlighed d. 22. juni, i strålende sol, med pindemadder, jordbær og champagne, taler og underholdning og masser af mennesker. Spadestikket for resten blev taget lidt mere beskedent d. 27. august - hvor vi havde forventet at have en gravetilladelse, som dog først kom en uges tid senere.
Hele efteråret og januar med gik med at lave veje, lægge rør og tanke i jorden og støbe fundamenter. I februar begyndte de at bygge varmecentralen, der nu står med skorsten og facadebrædder og delvist med tag. Midt i februar afleverede M&T fundamenterne til ejergruppen og EVD startede herefter op på byggepladsen. Og så lige pludselig stod der 1,2,3 mange huse - der bliver stort set rejst et om dagen. I løbet af marts har M&T også sat tagkonstruktioner op i familiegruppen og i næste uge rejses den første længe. Imens gøres fundamenter m.v. færdige i alle grupperne.
Det er kendetegnende for det år der er gået, at der har været langvarigt afklarings- og forhandlingsarbejde både i forhold til M&T og myndighederne. Det har været kompliceret at finde ud af, hvordan de forskellige løsninger skulle projekteres bedst muligt indenfor den økonomi der er.
Da vi i forsommeren sidste år fik lavet kontrakten med Monberg & Thorsen som det der hedder et "omvendt udbud efter forhandling", havde vi nok ikke forudset, at det ville medføre så mange tovtrækkerier om små og store byggetekniske forhold. Der har været en række ting, der ikke var beskrevet præcist i kontrakten og som vi derfor har måtte forhandle om undervejs og det har været både anstrengende og tidskrævende.
Men forhandlingerne er dog stort set forløbet i god tone, M&T har i mange tilfælde været til at tale med og i andre har der været sat hårdt mod hårdt. Vi har nu opnået nogle løsninger, der som helhed kan fungere, dog ikke uden kompromisser. De tekniske løsninger vil Kenneth gå igennem om lidt. Hele dette forløb er jo foregået i et samarbejde med Roskilde Boligselskab (RB), som har indvilget i at repræsentanter for lejerne har siddet med ved bordet i bygherregruppen.
Der har også været en del myndighedsarbejde i forbindelse med arbejdet i bygherregruppen. Specielt har byggetilladelsen som nævnt taget tid. En række forhold skulle præciseres før der blev givet byggetilladelse. Det har handlet om alt fra rørhældninger, til brandsikring og landskabsplan. Som sagt fik vi først en grave- og støbetilladelse, dernæst fik vi tilladelse til at lægge rør og tanke i jorden. Og i februar, lige før vi skulle rejse de første vægge på varmecentralen, fik vi endelig den fulde byggetilladelse.
Landskabsplanerne har voldt en del besvær. Vi har arbejdet på at få så lidt fastlagt som muligt, så det kan udvikle sig efterhånden, mens nogle afdelinger i kommunen har ment de skulle have meget detailerede planer. Planen for arealet ned til bækken er desværre endnu ikke er helt på plads, dvs. der er indsendt en plan, som danner grundlag for byggetilladelsen, men den skal tegnes om igen, da der stadig mangler noget. Men det arbejdes der på. Derefter skal vi selv lave en detailplanlægning af, hvordan vi så får plantet og sået osv.
Et andet problem har været, at vi gerne ville anvende overskudsjorden fra byggepladsen på eget areal, også for at undgå transport. Bl.a. ville vi have brugt noget til en kælkebakke, men det har vi fået afslag på. I stedet bliver jorden brugt ved etablering af Parkvejen, så det er stadig lokalt, men vi skal betale en hel del for at komme af med den.
Bygherregruppen har gjort et enormt stort arbejde, og da de har hver deres forcer, har de suppleret hinanden godt. Som jeg har oplevet det, har det været en stor fordel for det samlede projekt, at ejergruppen har haft en anden entreprise at sammenligne med. Ejergruppen har ofte ført en skarpere forhandlingslinie end RB og det tror jeg har trukket niveauet op, så alle har fået et bedre resultat. På tilsvarende måde har Lone og Kenneth også ofte forhandlet for hele gruppen. Der har været meget arbejde med at regne efter f.eks. de priser M&T har sat på vinterforanstaltninger og med at følge med i de tekniske løsninger, så de bliver projekteret så godt som muligt udfra den viden vi tilsammen har kunnet skrabe sammen. Her er der også andre fra bestyrelsen og foreningen, der har ydet et stort stykke arbejde på forskellig vis.
Sideløbende med M&T entreprisen har ejergruppen fået projekteret deres huse af EVD og samtidig har de selv været meget flittige, dels med at bygge halmhuset, og dels har de malet ca. 16 km facadebrædder og skal snart til at lægge gulve m.v.
Jeg har lige haft lejlighed til at besøge Hjortshøj igen og vil gerne opfriske en sammenligning. De bygger som knopskydning, dvs. en bogruppe af gangen. De har lige bygget 5 spændende ejerboliger og bl.a. et pilerenseanlæg og der er endnu en lejegruppe på 25 boliger undervejs. Hver bogruppe / bolig har forskellige tekniske løsninger, så de får prøvet en række toilet- og spildevandssystemer, samt varmesystemer og materialer af. Og de bygger altså næsten hele tiden.
Vi har valgt at bygge det hele i et ryk og med fælles løsninger. Der er dog kommet lidt variation og flere eksperimenter via ejergruppen, især halmhuset men også f.eks. nogle mindre masseovne i boligerne og papiruld i væggene. Når vi flytter ind vil vores huse stort set være færdige. Men vi vil skulle passe de tekniske anlæg og måske udvikle på nogle af dem. F.eks. er Stirlingmotoren ikke med endnu, men kan måske komme det og håndtering af urin og spildevand, affaldssortering m.v. kræver både udvikling og pasning. Og vi vil bygge hønsehuse, glashuse, legepladser, plante træer m.v.
På sidste års generalforsamling var der en snak om ejergruppens valg af at bygge med en anden entreprenør (EVD) og valg af lidt anderledes løsninger, valg af farve m.v. Ejerboligerne er nu blevet lidt anderledes og ejergruppen er nok også blevet lidt anderledes. Fordi de har tilbragt meget tid sammen på taget af halmhuset eller med at male brædder i laden på Nymarksgård, så de kender hinanden lidt bedre nu. Det har jeg oplevet som et stort aktiv for foreningen - jeg synes det er blevet et mere spændende projekt. Og vi andre har været velkomne, hvis vi ville prøve at bygge med - det har været fint set derfra hvor jeg har været. Det synes jeg også er en del af dette års beretning - til næste år har vi formentlig alle sammen malet en hel del i alle mulige farver og lavet andre praktiske ting sammen.
Parallelt med byggeprocessen er der de seneste måneder sket en organisering af de tre lejegrupper, som forbereder stiftelse af en fælles afdeling under RB. Der bliver bl.a. diskuteret råderetsregler og indflytningsprocedure. Vi er jo blevet fritaget for kommunens anvisningsret og har fået dispensation fra almindelig ventelisteprocedure efter nogle nye regler for bofællesskaber.
Bogrupperne har selvfølgelig også fungeret som sparring for bygherrerepræsentanterne bl.a. vedr. valg af køkkener - der endnu ikke er fastlagt - gårdrum, fælleshus og de enkelte boliger. Og så har der været forskellige sociale aktiviteter, bl.a. sommerlejr og bogruppe weekender og vinterferier. Det sidste halve år har der jævnligt været rundvisninger på byggepladsen i samarbejde med M&T.
Det er også lykkedes at købe Nymarksgård, og der er lige stiftet en andelsforeningen af alle de A-medlemmer, der vil være med - og der er stadig plads til flere. Det giver os mulighed for måske alligevel at få Munkesøgård til at indgå i projektet på et tidspunkt, hvis det lykkes med et mageskifte. I første omgang giver det mulighed for at lave nogle aktiviteter på Nymarksgård.
Vi har gennem længere tid arbejdet på at få formuleret nogle vedtægtsændringer, som muliggør at Munkesøgårdforeningen kan eje og drive de fælles anlæg og arealer i projektet. Disse er desværre ikke blevet færdige til denne generalforsamling, derfor regner vi med at holde en ekstraordinær generalforsamling inden sommerferien, hvor vi diskuterer og beslutter disse vedtægter.
Og så er det besluttet at holde et fælles rejsegilde i midten af maj - begge dele vil I høre nærmere om. Tak for i år!
Jette Hagensen
23. april 2000
Referat fra stiftende generalforsamling i Andelsforeningen Nymarksgård
Generalforsamlingen fandt sted søndag d. 9. april 2000 kl. 14.15 på Roskilde Lilleskole, Tågerup. Der var ca. 40 personer til stede ved generalforsamlingen.
l. Valg af dirigent
Den midlertidige bestyrelse v/ Lone Samuelsson, Ole Winther Olsen og Anna Margrethe Majgaard startede med at byde velkommen til de fremmødte.
Thomas Lejre blev foreslået som dirigent, hvilket forsamlingen enstemmigt tilsluttede sig.
Dirigenten takkede for valget og startede med at konstatere, at der var udsendt et forslag til dagsorden. Forsamlingen tilsluttede sig at denne blev fulgt.
2. Valg af referent
Dirigenten foreslog Lars Levin-Jensen som referent, hvilket forsamlingen enstemmigt tilsluttede sig.
3. Forelæggelse og godkendelse af foreningens vedtægter
Lone fremlagde det udsendte forslag til vedtægter. Grundlaget er:
Herefter var der spørgsmål til vedtægterne:
Helle Humlum spurgte til solidarisk hæftelse og forsikring: Der hæftes for realkreditlånet og ikke andet. Gården er ved at blive forsikret.
Claus Hedegård Sørensen foreslog §11 ændret, så fristen er 1. maj, samt ændret så formuleringen er sproglig korrekt.
Steen Solvang Jensen havde en serie spørgsmål:
Hvad er tilslutningen nu? Lone sagde, at ca. 50 personer havde meldt sig til en andel.
Er der krav fra kommunen til, hvad vi skal bruge gården til? Ole sagde, at der ingen krav er ud over det der står i lokalplanen. Der har været lidt palaver med kommunen om, hvad der var med i prisen. Det er løst nu. Overtagelsesdagen er 18/8/1999, og dermed er der påløbet renter. Dette har vi dog fået forhandlet os fri af. Der er nu 5800m2 grund med.
Lotte Kjærgaard havde set, at lokalplanen foreslår institution i lokalerne. Ole sagde, at det kun var som et eksempel på anvendelse af gården.
Med disse spørgsmål gik dirigenten videre med afstemning om vedtægterne med ændringen foreslået af Claus. Vedtægterne blev med dette enstemmigt vedtaget.
4. Valg af navn for foreningen
Der er i de udsendte papirer foreslået "Andelsforeningen Nymarksgård".
Dette blev enstemmigt vedtaget.
5. Godkendelse af foreningens budget og fastsættelse af kontingent
Lone fremlagde det udsendte forslag til budget. Der er nogle ændringer, da renterne som nævnt ovenfor er eftergivet, og indtægterne fra andelshaverne er mindre, da der er færre tilbagemeldinger. Dette betyder, at kontingentet bliver på 900kr/år/andel.
Herefter var der spørgsmål til budgettet:
Helle Humlum spurgte om vi kan bruge gården til noget andet end den nuværende anvendelse (beboelse). Der blev svaret, at i så fald skal lejeindtægten på 72000kr/år findes andetsteds. Ole sagde, at lejerne i udlængerne ville blive opsagt, så der er muligheder der.
Steen Solvang Jensen spurgte hvad driftsudgifterne indeholder. Lone svarede at det ikke er varme, vand og renovation, da det betales af lejerne.
Steen spurgte også om, hvordan vi i etablerins fasen sikrer os at folk er med. Lone svarede, at hun opfatter de gule sedler med tilbagemeldingerne som bindende.
Ann Rohde Andersen foreslog at indmeldelse skal ske enten inden for de næste to måneder eller resten af året.
Jette Hagensen påpegede, at der også skal findes en ordning for nye A-medlemmer, når der er udskiftning i boligerne.
Jette spurgte også om priser for udlejning. Lone svarede, at hun mener der skal differentieres, så medlemmer slipper billigere end ikke medlemmer. Bestyrelsen skal fastsætte lejepriser osv.
Ann sagde, at det er vigtigt at noget af udlængerne friholdes til fester og arrangementer.
Alice Frahm sagde, at det er et problem at lave frist for tilmelding til årets udgang, da folk så ikke tilmelder sig nu.
Anna Margrethe sagde, at udlængerne enten skal lejes ud eller friholdes til aktiviteter. I fald af friholdelse koster det jo andelshaverne ekstra penge.
Alice mente, at de aktiviteter så skal koste penge at holde i de lokaler.
Ann sagde, at der bør være flexibilitet.
Lone påpegede, at det ikke vælter budgettet at undlade at leje laden ud.
Anna Margrethe spurgte om Munkesøgårdforeningen vil leje laden.
Ann sagde, at der skal være plads til oplagring på gården i kostalden og på loftet. Andelshavere skal have fortrin til disse eller prisfordel.
Lone spurgte, hvor large man skal være overfor ikke andelshavere. Dette må bestyrelsen afgøre.
Rikke Næraa sagde, at hun synes, at vi skulle prioritere aktiviteter på gården højere end passiv opbevaring.
Helle mente, at der skal være plads til nogle af de aktiviteter, som var skitseret for Munksøgård.
Lone sagde, at det ikke er i dag alt dette skal afklares, og foreslog, at den nye bestyrelse må finde ud af dette.
Jacob Bække mente, at den nye bestyrelse skal bruge kræfterne på mageskiftet. Hvis de har tid til overs kan de lave alt det andet.
Jens Asger Hansen påpegede, at foreningen er formel med proforma bestyrelse mm., da alt skal kanaliseres over i Munkesøgårdforeningen. Det er dermed bestyrelsens opgave at drive gården og ikke andet.
Jytte Abildstrøm mente, at der udadtil skal summe af aktiviteter på gården, men der da også gerne måtte foregå stille aktiviteter i form af oplagring mm.
Rikke spurgte om det er Nymarksgårds bestyrelse eller Munkesøgårds bestyrelse der står for mageskiftet. Ole sagde, at oplægget er, at det er i Munkesøgård regi.
Dirigenten spurgte forsamlingen om en tilkendegivelse om indmeldelsesperiode.
Ann foreslog to måneder til indmeldelse, og nye A-medlemmer i Munkesøgård foreningen får også en frist på to måneder.
Dirigenten satte Anns forslag til afstemning, og det blev enstemmigt vedtaget.
Dirigenten vendte hermed tilbage til budgettet. Han gjorde opmærksom på de tidligere meddelte ændringer:
Kontingentet er ændret til 900kr/år/andel, 50000kr renter udgår, men der er også 50000kr mindre salg af andelsbeviser.
Ann sagde, at udgiften til stempler mm. er højere end de tal der står i budgettet. Lone foreslog at dette blev reguleret på næste års betaling.
Med dette satte dirigenten budgettet til afstemning med ovenstående ændringer, og det blev enstemmigt vedtaget.
6. Valg af bestyrelse og suppleanter
Der skal ifølge vedtægterne vælges fem bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter.
Jacob Bække, Rikke Næraa, Anna Margrethe Majgaard og Helle Humlum stillede op til bestyrelsen. Lone Samuelsson, Janne Karlsson og Jytte Abildstrøm stillede op som suppleanter.
Da der ikke kunne mønstres en fuldtallig bestyrelse besluttede generalforsamlingen enstemmigt at alle ovennævnte blev valgt til hhv. bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.
Det blev besluttet, at denne bestyrelse går ind med den betingelse, at det ikke er deres ansvar at starte og føre forhandlinger om mageskifte med Munkesøgård.
7. Valg af revisor
Der blev besluttet kun at vælge interne revisorer. Per Roos og Bodil Arlif stillede op og blev enstemmigt valgt.
8. Forslag fra medlemmerne
Der var ikke modtaget nogle forslag inden generalforsamlingen.
9. Eventuelt
Jytte Abildstøm spurgte til status for mageskiftet. Thomas sagde, at det har ligget stille siden vi gav vores seneste bud og RUC definitivt afslog det. Det er op til os at tage initiativet.
For referatet: Lars Levin-Jensen
Kan I hjælpe os?
Flytter I til Munkesøgård allerede til sommer? Har I mulighed for at udleje/fremleje en bolig til os fra sommeren 2000 til vi selv flytter ind omkring årsskiftet 2000/2001? Boligen skal ligge i Roskilde eller i omegnen af Roskilde, så vore børn kan få en overkommelig skolevej også det første halve år i deres nye skole. Alt har interesse.
Hilsen andelsgruppen
NB Har du selv et lignende problem, så kontakt os gerne, vi forsøger at koordinere de muligheder, der er.
Ring til: Søren og Mette, tlf. 36 45 77 95
Fællesspisning i bofællesskaber
Efter at have boet godt to år i bofællesskabet Kæphøj og nu 3 måneder i Ibsgården har vi fået lidt erfaring med hvordan en ordning for fællesspisning kan fungere. Begge andels-bofællesskaber har omkring 20 boliger fordelt på små og store boliger med såvel enlige samt familier med små som store børn.
Nedenfor vil vi forsøge at beskrive vores erfaringer fra disse to steder. Generelt kan Kæphøjs system beskrives som særdeles struktureret og effektivt, hvor Ibsgårdens system er mere ’anarkistisk’ med mere ansvar lagt ud til den enkelte og derfor mere følsomt overfor diverse svingninger.
Kæphøj
Alle voksne samt store børn er delt ind i 4 madhold á ca 9 voksne + 2-3 børn. Hvert madhold planlægger mad en uge ad gangen. Hver voksen har således 4-5 tjanser, hvor en tjans er enten mad eller opvask. Madholdene fungerer ét år ad gangen, hvorefter der rokeres rundt.
Der er 3 voksne om at lave mad og 3 om at vaske op. Menuen planlægges på madmøde søndag før madholdet starter på sin maduge efterfølgende lørdag. Forud for madmødet er et tjanseskema cirkuleret, så alle (eller næsten alle) har fået skrevet på hvornår de IKKE kan lave mad. én eller anden sætter sig ned og sætter navne på MAD hhv. OPVASK. Herefter kan den enkelte bytte tjanser internt på madholdet eller med andre madhold.
På hvert madhold er der én som er indkøbsansvarlig: Ved madmødet laves en grøntsagsliste, så der kan bestilles grøntsager.
Hver dag er én af madlaverne udnævnt til at være ansvarlig og står for at tjekke indkøb + købe supplerende ind samt sørge for at der bliver startet lidt tidligere om nødvendigt (dej og lignende). I øvrigt laves mad fra 16 til 18.
Efter madugen gør madholdet extra rent i fælleshuset: dvs. køkken, spiserum, TV-rum, toilet, kælder etc. Specielt køkkenet skal gøres rent inden det næste madhold starter lørdag.
Menuen lægges efter hovedlinjer som mindst 1 gang fisk 2-3 vegetardage og som regel er der salat eller lignende til maden. Men det er også muligt at lave en grøddag med frugt og frugtkompot.
Udlæg til indkøb modregnes i næste måneds madbetaling. Betaling er 19 kr. pr. voksne, børn halv pris.
Børn er med som ekstra arbejdskraft, og når deres forældre mener det er på tide får de 1-2 tjanser (omkring 12 år), stadig som ekstra dvs. ud over de 3 voksne, der er på til madlavning.
Der er faste pladser, så 2-3 boliger sidder ved det samme bord ét år ad gangen. Ved aflysninger sørger madholdet for at dække bord, så der bliver plads til alle og fyldt op på færre bord (der rykkes sammen). Hertil anvendes små skilte med husnumre. Enkelte er løse, dvs. de placeres ved borddækning, hvor der nu er plads.
Der holdes bordskik, således at børnene må gå efter 20 minutter.
Én gang om ugen er der børnebord, hvor alle børn, der har lyst sidder ved samme bord (fra 3-18 år). Det giver en del postyr, da folk så lige skal finde ud af hvor de skal sidde.
Ibsgården
Hver måned skriver den enkelte sig frit på mindst 3 gang. Her tæller en tjans både mad og opvask bagefter. De tre personer der står på den enkelte dag aftaler indbyrdes dagens menu og organiserer indkøb, madlavning og opvask.
Det er muligt at skrive sig på dobbelt på én dag og så stå for 2/3 af indkøb og madlavning.
Der bliver løbende købt kød og grøntsager ind, som ligger på lager i kælderen.
Efter hver madlavning beregner madholdet madprisen ud fra indkøb (egne + forbrug fra lager) og antal portioner (børn tæller som halve). Madprisen noteres i en mappe og gennemsnitsprisen beregnes hver måned. Betaling er 16 kr. pr. voksne, børn halv pris.
Hver måned planlægger to voksne en børnemadlavnings-dag, hvor de voksne assisterer de store børn (fra 6-7 år og opefter) med at planlægge en menu, købe ind og lave maden. Som regel hænger de voksne på opvasken og så er der dømt børnehygge efter madlavningen med børnebord og videre hygge hjemme hos én af ungerne. Det er ret populært.
Der dækkes op til det antal, der kommer og spiser og folk sætter sig, hvor de har lyst. dog er bordet nærmest køkkenet reserveret madhold + familie.
Madbordet vurderer hvornår børnene er ved at være færdige /urolige og annoncerer at ’ De børn, der er færdige, må rejse sig’.
Alle voksne er delt op i rengøringsgrupper, som har hver deres område at gøre rent hver weekend. Derudover er der en række arbejdsgrupper, som tager sig af forskellige ting så som høns, indkøb, indflytning mv.
Konklusion ?
Andre steder anvendes poletsystem, således, at madlaveren indkasserer poletter fra de spisende.
Det er svært at konkludere noget endegyldigt, men jeg tror det er vigtigt at diskutere, hvad det er for en ordning, vi gerne vil have.
Ved etablering af en fællesspisningsordning kan det være en god idé at finde ud af hvad der prioriteres:
Øko-træf 2000 d. 17. – 20. august i Roskilde.
Bestyrelsen har meldt foreningen til at deltage i Øko-træf 2000. Arrangementet, der bl.a. er et møde om Danmarks nationale bæredygtighedsstrategi, bliver holdt som en markedsplads med debatmøder, workshops, seminarer m.v. og kulturelle indslag, musik, caféer, legepladser og meget mere. Til træffet er inviteret alt fra foreninger og græsrødder til politikere, forskere og kommunale folk. Vi ved endnu ikke præcist hvordan det kommer til at foregå, men alle er velkomne til at bidrage eller blot lægge vejen forbi. – læs mere på www.eco-net.dk/okotraef2000 eller hos Øko-net på tlf. 62 24 43 24
Kalender
d. 16. maj kl. 19.30 Teknikgruppemøde hos Kenneth og Rikke
d. 18. maj kl. 13 Rejsegilde på byggepladsen
d. 22. maj kl. 19.30 Stiftende generalforsamling i Delebilsklubben i Skovlyst fælleshus
d. 28. maj kl. 14 Skurvognsmøde for store børn og unge ved halmhuset
d. 6. juni. kl 19.30 Landbrugsmøde hos Jette
Se Munkesøgårds hjemmeside på Internet www.munkesoegaard.dk
Bestyrelsen:
Lone Samuelsson, Glentevej 42, 4.th, 2400 Kbh. NV 38343777 valgt af andelsbogruppen
Ann Rohde Andersen, Knolden 118, 4000 Roskilde 46756045 valgt af ejerbogruppen
Kenneth Karlsson, Slæggerupvej 32, 4000 Roskilde 4675 1720 valgt af lejerbogruppen
Aage Andersen, Masnedøgade 2E. 11, 2100 Kbh. Ø 31204126 valgt af seniorbogruppen
Thomas Lejre, Københavnsvej 66L, 1.tv, 4000 Roskilde 42373566 valgt af ungdomsbogruppen
Jette Hagensen, Præstemarksvej 56, 4000 Roskilde 46756778 valgt af generalforsamlingen
Lars Levin-Jensen, Bondehavevej 20, 1. th, 2880 Bagsværd 44491211 valgt af generalforsamlingen
Suppleanter til bestyrelsen:
Ina Johanssen, Hillerødvej 22, 3550 Slangerup 4733 4791 valgt af andelsbogruppen
Ole Winther Olsen, Dommervænget 32C, 4000 Roskilde 4635 5238 valgt af ejerbogruppen
Jill Sindholt, Nitivej 16, st.th, 2000 Frb 3833 2414 valgt af lejerbogruppen
Anna Margrete Majgaard, Klosterdammen 36, 2650 Hvidovre 3675 7090 valgt af seniorbogruppen
Anders Brandt, Slæggerupvej 32, 4000 Roskilde 4675 1720 valgt af ungdomsbogruppen
Inger Foldager, Ibsgården 72A, 4000 Roskilde 4634 1068 valgt af generalforsamlingen
Per Roos, Josteinsvej 29F, 2880 Bagsværd 4444 2478 valgt af generalforsamlingen