Referat fra koordinationsmøde d. 4/3-97

Til stede: Jesper Rasmussen, Anne Jacobsen, Lone Samuelsson, Jette Hagensen, Ann Rohde Andersen , Inger Foldager og Lars Levin-Jensen (referent).

1) Runde

Lars: - Der afholdes en del interessante foredrag om økologi og vandrensning på DTU i Lyngby. Onsdage 11-13. 19/3, 9/4, 30/4, 21/5. Kontakt Lars for detaljer.
- Tine Buch har henvendt sig, for hun vil gerne forhøre sig om stemningen for et "hvad med os der står på venteliste"-møde. Folk på venteliste kan kontakte Tine på tlf. 3142 3281.
- Landsforeningen af Økosamfund (LØS) indkalder til Generalforsamling. Inger Foldager, Villy Ib Jørgensen og Kirsten Bjerritsgård tager med.
- Der blev uddelt foreningens eksemplarer af LØS' blad LØSnet.
- Der er en, der har henvendt sig, om at lave en økologisk købmandsbutik i bebyggelsen. Det blev besluttet, at der først og fremmest satses på, at det er en person internt i bebyggelsen, der tager sig af en sådan.
- Der er nu 13 boliger besat i ejerbogruppen, og der arbejdes hårdt på et yderligere PR fremstød.
- Der har i januar været 61 besøgende på vores hjemmeside. Februar forventes at blive noget større pga. avisomtale. Check altid http://www.gaia.org/losdanish/okobo for de seneste (eller alle) referater.

Lone: - Der er 12 andelshavere ud af de 20, der har meldt positivt tilbage. De sidste 8 antages nu at have sagt nej tak, og ventelisten på ialt 51 stk. angribes.

Jette: - Vedrørende navne til foreningen. Der er en ide i at navnet på foreningen også bliver vejnavnet for bebyggelsen. Det er imidlertid en kompliceret sag at få godkendt et vejnavn. Der er ikke praksis for at godkende veje med personnavne, så 'Olineslyst' er ikke relevant. Derudover er Overpostmesteren ikke så glad for Munkesøgård eller varianter deraf, da der allerede er en Munkesøvej i Roskilde. Vi skal derfor vælge et navn, der er foreningens navn og som ikke nødvendigvis bliver vejens navn.

Anne:- Børnehavegruppen: Der diskuteres forslag om 40 børn fra 0 - 7 år + Skolefritidsordning, placeret i den østlige længe på gården. Financieringen er uklar. Der skal være god plads til børnene. Lokalerne må også gerne kunne benyttes uden for almindelig åbningstid til andre aktiviteter. Ingen speciel legeplads. Der baseres på at vise kontinuitet og sammenhæng med naturen. Skal bebyggelsens børn have førsteprioritet? Der planlægges i gruppen forskellige ekskursioner.
Der var flere kommentarer: Roskilde Kommune meget imod speciel fortrinsret for nogle. Der er et problem med ansvar ved ikke indhegnet legeplads. Vil SFO blive brugt; måske hellere klubaktiviteter. Forslaget om institutionen bør sendes til Borgmesteren og Skole- og Fritidsforvaltningen på et senere tidspunkt.

Jesper: Mødet med boligselskabet d. 27/2:
Der er nu ingen tvivl om, at det bliver AB99, der er vores boligselskab. Der samarbejdes fra begge sider. Jesper er kontaktpersonen til AB99. Der fokuseres nu på at få udarbejdet Skema A; arkitekterne gør dette på 'no cure - no pay'-basis. Ifølge AB99 er det en formalitet at AB99's hovedbestyrelse godkender projektet, når udkast til Skema A foreligger og det viser at vi kan bygge inden for rammebeløbet.
- AB99 kræver, at vi har en forhandlingsstærk gruppe på max fire personer, som har mandat til at tage beslutninger i byggeprocessen mm. Disse fire skal indgå i en samlet styregruppe med boligselskabsrepr. mm.
- Ungdomsboliger: AB99 er kritiske over, om de kan udlejes. Der er derfor sket en omdøbning til 'boliger for unge', dvs. små boliger, evt. som 2-3 personer kan dele eller kollektiver. Det er et problem at de små boliger nemt bliver meget dyre.
- Der blev snakket grundkøb og grundpriser, og hvordan det hænger sammen med Skema A udarbejdelsen. Ligeledes blev der diskuteret gårdens inkorporering i rammebeløbet.
- Boligselskabet (og bestyrelsen) opfordrer folk på ventelisten til at melde sig ind på AB99' ventelister.
( Tidsplan for det almentnyttige ifølge AB99: Skema A godk. aug. 97, Skema B godk. dec. 97, byggestart apr. 98.

Møde med arkitekt, advokat og Økobo 4/3:
- Skema A: Arkitekterne starter nu, og det færdige forslag konfirmeres på møde mellem os og AB99 d. 15/4-97. Arkitekterne laver Skema A for lejer og andel, og tilsvarende budget for ejere. Der bliver afsat 60% af 800kkr for lejere til køb af gården.
- Gården: Der skal gøres noget nu! Det er vigtigt at vi gør kommunen klar på, at gårdens inkorporering er en forudsætning for projektet. De skal gå ind og hjælpe os med at forhandle med RUC. RUC er ikke specielt interesseret i at sælge, og kommunen har hidtil meldt ud at det er vores problem. Lone tager kontakt til Jens Axel Petersen, Ejendomskontoret (gennem Borgmesteren), og Jette tager kontakt til RUC's Rektor.
- Ejerbogruppen: Arkitekterne laver sammen med advokaten udbuds/salgsmateriale færdigt til 1. maj. Det har været diskuteret, hvor meget der er at spare ved at have et samlet totalt udbud, kontra udbud at ejer + andel og senere udbud af lejerdelen. Arkitekterne tager snarest kontakt til AB99 for at for at få startet konstruktiv dialog.

2) Produktion af jordsten

Opsamling på, om vi er interesseret i at dette skal laves som et fælles projekt for alle kommende beboere: Andel siger ja, lejer siger ja. Ejer siger nej pga. betænkeligheder om organiseringen; og man vil hellere bruge kræfterne på noget andet fællesskabsfremmende. Senior har endnu ikke snakket om det.

Det er et spørgsmål om det sociale aspekt i fællesarbejdet, altså om der laves dette arbejde eller noget andet arbejde. Der kan fx besluttes at der skal lægges 40 timers arbejde, og noget af det kan så være jordstensproduktion.

Konklusion: Dette er en sondering, og vi skal finde ud af om der er et firma, der vil gå ind på disse præmisser. Vi kan til et eller andet niveau godt levere arbejdskraften. Arkitektur- og teknikgruppen finder leverandør af jordsten.

3) Evt.

Ann og Jette foreslår sommerarrangement i sidste uge af juli. Der overvejes at leje hytte ved Borrevejle Vig. Aktive personer søges! Anne Jacobsen vil gerne være med.

HUSK:

Næste koordinationsmøder: Hver anden tirsdag: 1/4. Sted: Baggesensgade 22, st. kl. 19.00

Arkitektur- og teknikgruppemøde: Tirsdag d. 18/3 kl. 18.00 i Baggesensgade.

Ejerbogruppemøde: Mandag d. 17/3 kl. 19.00 hos Steen og Lotte i Roskilde.

Generalforsamlinger:
(
Overordnet forening: Onsdag d. 19. marts 1997 kl. 19 i Roskilde. Indkaldelse udsendt separat. Budget vedlægges dette referat.
( Underordnede foreninger indkalder senere.

Liste over kontaktpersoner til diverse grupper

Børnegruppen: Anne Jacobsen 4585 2722
Arkitektur- og teknikgruppen: Lars Levin-Jensen 4449 1211
Kommuneforhandlergruppen: Jette Hagensen 4675 6778
Seniorfælleshusgruppe: Lotte Andersen 3120 4126
Økonomi- og juragruppe: Jesper Rasmussen 3135 1013
Landskabsgruppen: Jill Sindholt 3833 2414
Landbrugsgruppen: Jørn Erik Nielsen 4675 6045
Behandlergruppen: Annie Nielsson 4284 2020

Ejerbogruppen: Lars Levin-Jensen 4449 1211
Lejer- og Ungdomsbogruppe: Lisbeth Norup 4281 3608
Andelsbogruppen: Lone Samuelsson 3135 6659
Seniorbogruppen: Aage Andersen 3120 4126



Forslag til budget for den overordnede forening

Til generalforsamlingen onsdag d. 18. marts 1997. Udarbejdet af bestyrelsen for Økobo 11.03.97.

Dette er forslag til budget for den overordnede forening for det første år. Det første år er domineret af etableringsudgifter og få faste udgifter. Byggeudgifter og arkitekthonorar er ikke medregnet i budgettet, undtagen udgifter til eventuelle alternative rådgivere.

Udgifter

Rådgivere:

Advokat (udarb. at vedtægter for fælleslaug og yderligere generelle kontakter) 50.000 kr

Alternative rådgivere 20.000 kr

Kontorhold:

A-medlemmer (udsendelse hver 14. dag) 15.000 kr

B-medlemmer (udsendelse hver 1½ måned) 4.000 kr

PR og reklame 20.000 kr

Interne møder (8 stk. á 1000 kr) 8.000 kr

Bestyrelsesarbejde 4.000 kr

Sociale aktiviteter 10.000 kr

Diverse 9.000 kr

Total 140.000 kr

Indtægter

Kontingenter foreslås til:

A-medlemmer (i forhold til stemmefordelingen fastsat i vedtægterne i forhold til areal):

Mindste 550 kr

Mellem 1100 kr

Største 1650 kr

B-medlemmer: 100 kr

Indmeldelsesgebyr

A-medlemmer: 1000 kr

B-medlemmer: 0 kr

Overgangsordning for nuværende medl. af Økobo og folk på venteliste

De personer, som har betalt kontingent til Økobo i 1997, skal ikke betale kontingent første år, hvis de bliver B-medlemmer.

Dem der har betalt 1000 kr til reservation af bolig, og som ikke har sagt nej til boligtilbud, skal ikke betale indmeldelsesgebyr.

NB: Bogrupperne vil stadig opkræve ventelistegebyr 200 kr for at blive skrevet op på venteliste.