Referat fra koordinationsmøde d. 1/10-96

Til stede: Jette Hagensen, Anne Jakobsen, Bente Kristine Hansen, Anders Nielsen, Jørn Erik Nielsen, Iben Vedel, Knud Garde Petersen, Jesper Rasmussen og Lars Levin-Jensen (referent).

1. Runde

Anders: Har snakket landbrug med Jørn Erik. Vil være en form for fritidslandmand, som ikke vil konflikte med Jørn Eriks fuldtidsbrug.

Iben: - Informationsmøder. Der bør fastlægges et, da der er mange der ringer. Fastlagt til torsdag d. 24/10 kl. 19.00 i Kulturhuset i Rosenhavestræde i Roskilde. Iben er kontakt. Jørn Erik sørger for reservation af lokalerne. Iben og Lars L-J optræder. Jette vil også være til stede. (Dette arrangement er senere blevet udskudt!!!)
- Vi har været i Politiken. Der er et enkelt fejlcitat, hvor Jette tilsyneladende udtaler sig meget negativt om Thorup. Artiklen har affødt mange henvendelser, da der var nævnt Ibens telefonnr.
- Der er nogen af de nye aktive der vil lave udflugter. Der startes flere grupper.

Bente K: - Anne og fire andre var med for at besøge bofællesskabet Sneglebo. Mange gode ideer og erfaringer. Bl.a. skal der stå i vedtægterne hvad det indebærer af forpligtigelser at bo i fællesskabet.
- Har efterhånden kontakt til 19 personer, som vil bo i Seniorboligerne.

Knud: Vil gerne være med i Arkitektgruppen og/eller Juragruppen. Juragruppen er indtil videre Ann Rohde Andersen og Jesper Rasmussen.

Jette: - Hvad blev der af fondssøgningen og Solveig Solas? Iben samler op.
- Spurgte til børnehaven: Hvem er kontakt? Hun ved, at der er nogen fra Frölich-seminariet i Roskilde, som leder efter et sted at lave institution. Iben samler op på børne-gruppen.

Lars L-J: - Martin Rubows (arkitekten) hus har været på forsiden af JP-hovedstaden.
- Der er pt. 175 medlemmer, og det forventes at der ligger 20 ekstra i BG-bank.
- Videregav breve fra interesserede, bl.a. fra England. Iben svarer og sender noget.
- Vores hjemmeside http://www.gaia.org/losdanish/okobo er nu med billeder og grafik. Den opdateres regelmæssigt med de nye referater.

2. Seneste nyt fra arkitekterne

Kernearkitektgruppen (dvs idag Lars, Bente Kristine og Anne J.) havde lige været til møde med arkitekterne (TN&R). Til stede var udover Martin Rubow og Carsten Thure Nielsen også Peder Vejsig Pedersen og Rob Marsh fra ingeniørfimaet Cenergia.

Arkitekterne startede med at give os en samling af noter om 'Das Gesunde Haus', som de havde tegnet til en konkurrence i Tyskland. Det var til videre inspiration.

Derefter var kernearkitektgruppen blevet introduceret til Cenergia, som TN&R foreslår at vi inddrager som ingeniørfirma. De præsenterede sig selv ved at fortælle om nogle af de ting de havde været involveret i andre steder. De har bl.a. været med til bebyggelserne Skotteparken, Tubberupvænge og i Ullerød. De er med i samarbejder til andre lande i noget de kalder European Housing Ecology Network og er med i Green City samarbejdet. Peder er ingeniør og Rob er arkitekt med ph.d. i byøkologi. Rob har bl.a. været arkitekt på noget af den økologiske bebyggelse Findhorn i Skotland (se fx på internettet 'http://www.gaia.org/gen'). Cenergia er stærkest i energi- og ventilationsløsningerne, men har da lavet totale projekter. De regner med at inddrage andre eksperter på de områder, hvor de ikke er så stærke (fx vandløsninger og konstruktioner).

Til sidst på mødet havde arkitekterne fremlagt den første grove skitse til en situationsplan for bebyggelsen. Han forklarede hvilke tanker der lå bag, og hvad det var for ting der skal tages specielt stilling til. Det blev pointeret, at det var en grovskitse.

Til slut blev der aftalt, at vi på aftenens koordinationsmøde skulle tage stilling til principperne i situationsplanen, til om boligerne skal være i et eller to plan, hvor de forskellige ejerformers bogrupper skal placeres på grunder. Derudover skal vi tage stilling til om vi skal tilknytte Cenergia som ingeniørfirma. Tilbagemeldingen gives dagen efter. Der blev desuden aftalt, at der afholdes møde med arkitekterne igen tirsdag d. 22/10 kl. 16.00 (obs: flyttet en uge!), og at der til det møde vil foreligge en mere færdig bebyggelsesplan samt en skitse til lejlighedsplan. Dette materiale får kernearkitektgruppen tilsendt før mødet.

På koordinationsmødet diskuterede man valg af ingeniører samt oplægget til situationsplan:

Omkring valg af ingeniører var der ikke så meget. Kernearkitektgruppen anbefalede Cenergia dels med baggrund i deres fremlæggelse på dagens møde, dels ud fra den forhåndskendskab der var til dette firma. Koordinationsmødet tog dette for gode varer, og vi kan meddele TN&R at vi samarbejder med Cenergia.

Fremlæggelsen af situationsplanen gav straks en anden og mere kraftig reaktion. Da det var det første vi har set fra TN&R om vores projekt var der megen spænding. De umiddelbare reaktioner var både negative og positive. Nogle mente, at tingene var for traditionelle og for firkantede, mens andre mente at det var et godt oplæg at diskutere ud fra. Efter en lille pustepause oven på den første reaktion blev der noteret følgende kommentarer:

Omkring placering på grunden blev følgende besluttet: Senior mod SV, Ungdom NV, Ejer NØ, Lejer Ø, Andel SØ.

Omkring etplans contra toplansboliger blev følgende besluttet: Senior 1 plan, Ungdom 2 plan men kun etplanslejligheder, Ejer toplans 'rækkehuse' undtagen toværelsesboligerne, Lejer og Andel 2 plan med lidt mere end halvdelen 'rækkehuse' og resten etplanslejligheder.

Lars melder tilbage til arkitekterne om dette.

3. Landbrug/gården

Der var udsendt oplæg skrevet af Ann rohde Andersen. Jørn Erik uddelte oplæg om hvad han havde af tanker om arealanvendelse. Jørn Erik og Ann er ikke selv afklarede om hvilken placering de mener er bedst. Der var tale om tre forskellige placeringsmuligheder:

1) Skadesmosegård 800 mod ØNØ i forhold til Munkesøgård
2) Den lille faldefærdige gård syd for Munkesøgård (ikke Nymarksgård)
3) Nybygget værksted tilknyttet ny ejerbolig i bebyggelsen, kombineret med nyopført simpel lade nord for bebyggelsen.

Mulighederne blev diskuteret, men der var ingen afklaring. Det blev besluttet, at afgørelsen ligger hos Jørn Erik og Ann, og at Kuben høres om økonomien i de forskellige løsninger. Derefter gås videre til Kommunen med henblik på køb.

4. Procedure for "Tegning" til de endelige foreninger

Ann Rohde Andersen og Jesper har haft møde med advokaten Roepsdorff i dag. De har en plan for 'tegningsproceduren' (hvad det altså ikke må hedde, da det er et begreb der kan binde foreningen for meget i forhold til hvad vi ellers tillader os at prioritere). Der er tre faser:

Fase 1: Papir ud til samtlige medlemmer med 'Ansøgning om ret til bolig' og 'Ansøgning om plads på venteliste'. Det første koster 1000kr det andet 200kr. Skemaerne sendes ud med dette referat sammen med vejledning.

Fase 2: 'Tegningsaftale', som er en aftale om, at man vil have den bolig man har bedt om. Man skal da stille med bank- eller anden garanti for financieringen.

Fase 3: Stiftelse af foreninger og underskrift af andelsbeviser mm.

Papirerne om fase 1, som er vedlagt dette referat, skal returneres senest 31/10, hvis man vil have bolig i forhold til medlemsnummer.

HUSK:

Næste koordinationsmøder: Hver anden tirsdag: 15/10, 29/10. Sted: Baggesensgade 22, st. kl. 19.00

Arkitektur og Teknikgruppemøde: Tirsdag d. 9/10 kl. 19.00 i Baggesensgade. Oplæg sendes ud til kendte medlemmer af gruppen. Andre kan få oplæg uddelt på mødet.

Bestyrelsesmøde: Mandag d. 7/10 kl. 18.00 hos Jette i Roskilde.

Besøg i Bofællesskabet Fælleden i Holbæk søndag d. 20/10 kl 14:
Et 8 år gl. ikke-økologisk bofællesskab byder os indenfor. Tilmelding Vibeke 3185 0005 senest 18/10